Print this page

Seminardeltagerne samlet - junior og hovedkorps

Oppstartsseminar - hÝsten 2016
x
Hilse instruerer juniorkorpset
 
Hilse instruerer juniorkorpset
 
Deler av styret
 
Deler av styret
 
Kim og Vidar
 
Kim og Vidar

Da er korpsåret godt i gang igjen, og i helgen (26. Til 28. august) var det oppstartsseminar. Hovedkorpset fra fredag mens juniorkorpset starter lørdag formiddag. Beste seminar noensinne, ble det påstått. I alle fall var hentekonserten flott både for juniorer og hovedkorps - det lover godt.Velkommen til nytt semester, og nytt korpsår.  Vi så til sommeren at flere av musikantene i hovedkorpset gikk av for alder - men da kommer det jo nye krefter til fra juniorkorpset.  I tillegg så er juniorkorpset karftig styrket med de som i fjor var aspiranter.  Det blir nok et godt år, med mange nye (og gode) krefter.  Vi har også fått ny dirigent, Kim, da Martin valgte å flytte hjem til Bergen. 

Oppstartseminaret ble avholdt på hjemmebane, på Gosen skole.  Det kan se ut som om vi har funnet ut hvordan vi kan få av lysene, for det var i alle fall mørkt om natten, og lite nattravner ute og gikk i korridorene.  Energien gikk til øving og sosialt samvær. 

Det er ettehvert blitt normalen at vi starter seminaret på fredag med kun hovedkorpset, så kommer junirokorpset med oppstart på lørdag morgen.  I år var det også ekstra mange som var på seminar for første gang, og da holder det sikkert med en natt overnatting - selv om det ikke er så langt hjemmefra.​

Det har vært øving kun en uke før seminaret, og for hovedkorpset er det allerede fokus mot Stavanger Open.  Og hvilket fokus det har vært.  Musikken som ble framført på hentekonserten hadde allerde et godt og høyt nivå - sier vi som ikke har noe særlig greie på musikk, og i tillegg er nokså subjektive.  Men også drigent og andre med litt peiling var stort sett enige, og Vidar mente at sminaret var det beste han hadde vært på i de 13 årene han har jobbet med korspet vårt.  Så, da gikk det vel greit.  Og juniorene - hva kan en si - igjen er det utrolig hvor mye de får med seg på en slik helg.  Dette lover veldig godt for korpset i framtiden.

Takk til musikantene som har stått på i hele helgen (noen har trommet seg gjennom helgen når det ikke var andre instrument å spille på), og til de som har stilt opp av foresatte, og ikke minst arrangementskommiteen.

Gregar